Известие

Collapse
No announcement yet.

Гарнитури на колектор?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гарнитури на колектор?

Въпроса ми е къде в Пловдив мога да си потърся качествени гарнитури за изпускателния колектор.

Освен това, колко точно са дебели оригиналните. Понеже колата ми дойде с една доста дебела и 3 клингиритови. В Добрич ми продадоха едни дебели по 1мм и нищо не стана с тях. Та предполагам, че тея дебелите(нещо като гума с метал от двете страни) са оригиналните.

Като цяло голям проблем са ми тея изпускатели, така и не можах да ги накарам да не си издухват гарнитурите...

Приемам всякакви предложения и ви благодаря предварително

Първоначално публикувано от McNicko Покажи съобщение
    Въпроса ми е къде в Пловдив мога да си потърся качествени гарнитури за изпускателния колектор.

Освен това, колко точно са дебели оригиналните. Понеже колата ми дойде с една доста дебела и 3 клингиритови. В Добрич ми продадоха едни дебели по 1мм и нищо не стана с тях. Та предполагам, че тея дебелите(нещо като гума с метал от двете страни) са оригиналните.

Като цяло голям проблем са ми тея изпускатели, така и не можах да ги накарам да не си издухват гарнитурите...

Приемам всякакви предложения и ви благодаря предварително

Евро 07 - 4лв е бройката и нямат грешка. www.euro07.bg Тук можеш да видиш къде са им магазините и за части също.
    Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
    Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

точно с два листа перфорирана ламарина с онова гуменото между тях трябва да е. другата не става. също трябва да е с точния отвор за газовете, ако е по-малък прегаря. може да му сложиш паста за ауспуси в краен случай,но по принцип не е хубаво така.
      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        точно с два листа перфорирана ламарина с онова гуменото между тях трябва да е. другата не става. също трябва да е с точния отвор за газовете, ако е по-малък прегаря. може да му сложиш паста за ауспуси в краен случай,но по принцип не е хубаво така.
        Гумено??? На колекторите???

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
          Гумено??? На колекторите???
          ахам, композитен материал между два пласта стоманен обработен лист.
          точка

Comment

Колега,не са ти проблем гарнитурите,а си мисля,че са фланците.Ония неща дето притискат гарнитурите.Огледай ги и ще видиш,че са се изкривили и каквито и гарнитури да сложиш,пак ще ги издуха.Лечението е сваляне на колектора и изправянето им на фреза.Като компромисен вариант е и изпилването им с широка пила.Идеята е да се изправят.!Операцията с пилата е дълга и трудоемка,но понякога няма какво друго да се направи!Търка се във всички посоки,до изправянето им!
            Успех!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Операцията с пилата я направих още първия път като слагах нови гарнитури, подобри положението наистина, но проблема с гарнитурите все пак си остана, въпреки че фланците са добре. Просто онези тънички гарнитурки не вършат никаква работа. По-добре е с клингиритови ръчно производство, ама пак ги духва след известно време.

Благодаря на всички за отзивите, отворен съм за още мнения!

Comment

Операцията с пилата я направих още първия път като слагах нови гарнитури, подобри положението наистина, но проблема с гарнитурите все пак си остана, въпреки че фланците са добре. Просто онези тънички гарнитурки не вършат никаква работа. По-добре е с клингиритови ръчно производство, ама пак ги духва след известно време.

Благодаря на всички за отзивите, отворен съм за още мнения!
                Вземи си от Loctite паста за тая цел

Comment

Колега,понеже приемаш и други съвети,а и въпроса е интересен,ще си позволя да развия въпроса,доколкото ми позволяват възможностите.
                  Причините да се издухва гарнитурата на колектора са само две!
                  Първо крив фланец!Това е основната причина и е много популярна при мотоциклетите.Нашите са същите по принцип.Необходимо е да са идеално прави.Явно с пилата не си успял да се справиш.Аз нарочно около дупките за шпилките ги изпилвам даже повече.
                  Така,че сваляй ги и бегом при някой фрезист да ги изправи!
                  Аналогичния проблем го има и при вакуумните помпи за сервото при дизелите,подкачващите помпи за бензин и нафта при старите мотори и други.
                  Глътка ракийка,да си згрея дъртите кокали,че измръзнах днеска и продължаваме с втората причина
                  Гарнитурата!!!
                  Тука е в сила правилото,че човешкото око е ненаситно!
                  Забравете за това!!!
                  Колкото е по-тънка гарнитурата,толкова по-малка е силата,която и въздейства.Следователно се стремим към възможно най-тънката гарнитура.Това важи навсякъде.И за картери и за фланци и за...
                  Така....
                  Ако сте забелязали гарнитурите не са от чист клингерит,а имат и метални нишки.Хората си мислят,че са за здравина,а те са за да има топлопроводимост.Някои гарнитури са просто метални.
                  Вече си згрях кокалите,ама май се натрясках,за това,ще обобщавам.
                  Значи изгладете си фланците и си сложете после стандартнита тънки гарнитурки и няма да имате проблеми,както аз нямам вече 412 000 км.Дай Боже всекиму такъв Алфи да го радва!
                  Амин!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Явно ще се ходи на фрезист когато ми остане време и възможност.

Още веднъж благодаря

Comment

Явно ще се ходи на фрезист когато ми остане време и възможност.

Още веднъж благодаря
                      Сложи паста, не се занимавай с глупости

Comment

Working...
                      X